zaterdag 3 januari 2015

Kartuizerroute

Een wandeling van 14 km over de hellingen van de Vlaamse Ardennen. De wandeling is volledig bewegwijzerd door toerisme Oost-Vlaanderen . Een brochure met kaart kan je daar bestellen. Het zit ook in de wandelbox Stap Door!

Ik deed de wandeling in de winter, na een kleine winterprik, dan wordt het echt avontuurlijk. Ik ben maar één keer gevallen, hard. Het heuvellandschap vind je nu op m'n linkerbil terug, in tinten paars, zwart en geel.

Start aan de kerk van Sint-Martens-Lierde aan de Kartuizerstraat.

De prachtige site van de kartuizerpriorij.

In een winterse setting met een lage zon wordt alles pittoresk.

Kaartje en meer foto's na de klikDe volle 14 km, maar op verschillende momenten in te korten.

De folder  met kaartje van tov, is aan te raden, zeker na een sneeuwbui. De wegwijzers zijn dan ondergesneeuwd en minder zichtbaar. Ik heb ze voor m'n opvolgers sneeuwvrij gemaakt.

 Het liep.

 Een akker na de Wagenweg

Laerbeke

De overweg aan Laerbeke, net op tijd.

 Onverhard naar de Molenstraat.

 Bloemmolens Morreels.

 Molenstraat

 Het idyllische Hemelveerdegem

De Triepstraat, heeft idd iets darmachtisch.

 De gladde helling naar Gemeldorp
De ondergaande zon boven een ondergelopen weide in de Bergstraat

Beoordeling GGGGG

Mooie idyllische en avontuurlijke wandeling, maar m.i. vooral door het winterse landschap. Daarom slechts 3 Gtjes. Hoewel de historische kernen van Sint-Martens-Lierde en Hemelveerdegem alleen een 5 Gtjes waard zijn.

Ik deed er met vallen en opstaan precies 4 uur over. Niet gestopt, maar op sommige plaatsen kon je gewoon niet doorstappen. Zoals ik al zei, ik moest er even bij gaan liggen.

Hier en daar wat onverhard, en heel smalle trage weegjes tussen de huizen in. Zeker opletten dat je de wegwijzers niet mist. Daarom, kaartje aan te raden bij de wandeling.

nog meer foto'sGeen opmerkingen:

Een reactie posten

beoordeling

afstanden