maandag 21 februari 2011

De vele zoute gezichten van Knokke.

Zondag 20 feb 2011

Een wandeling zonder voorbereiding, zonder uitgestippelde route. 'We' kennen Knokke genoeg, denken we.
Het parkeren wordt al een probleem. Blijkbaar heeft men over het ganse grondgebied van Knokke betalend parkeren ingevoerd. We vinden een straatje waar je kan staan met je parkeerkaart. Het wordt een geimproviseerde maar zeer afwisselende wandeling van 8 km door het Zoute.


Een foto moet het ons mogelijk maken om de auto terug te vinden.
Het is hier opvallend stil, doodser dan in Sint-Laureins.


De hoogteverschillen herinneren er aan dat je in de duinen wandelt, het is zowat het enige dat overblijft.


Opvallend (nog) veel open ruimte.

Noblesse oblige. (Het is een cabrio)

Het is plezierig wandelen langs de vele paadjes die aan de achtertuinen palen.

Draken vind je hier ook.


Zoutedijkske, één van de mooiste paadjes.Noblesse heeft ook, ietwat verscholen, zijn Vlaamse Devotie.


De compagnie.

" 't Is aw riet é"

ook glorie vergaatDe ene wandelt, de andere doet hetzelfde traject stapvoets, maar steeds in stijl.
Langs de Kustlaan worden verrast door Arne Quinze.

Klaar voor de sloop?

Het is ook hier, in het straatje naar de Kustlaan, dat Lut meer dan 20 jaar geleden leerde dat je best van die beeldjes 'the spirit of extacy' op de Rolls-Royce blijft. Sedertdien hecht ze iets meer geloof aan mijn verhalen. Ik zei dat die beeldjes in het radiatorrooster wegzakken als je er aan komt. Wat ze natuurlijk onmiddellijk moest uittesten. Toen het beeldje vliegensvlug afdaalde werd er een echte spurt ingezet, het alarm zou ook wel eens kunnen af gaan.

De dijk van het ZouteHet bureau van Toerisme. Prachtig gerestaureerd een uitgebreid.
Er zijn hier ook propere toiletten én we kregen hier een brochure met een kaartje van Knokke, zodat we op efficiënte wijze onze wagen konden terugvinden.Niet alle pleinen zijn even mooi aangepakt.

shopping


Mooie overlevers

fantastisch opgewaardeerd.


Eéntje kan misschien eens leuk zijn, maar overdaad schaadt hier duidelijk.


Het staat er nog. Behalve dat er nu drie BMW's voor de deur staan, en alle planten van nonkel Maurice weg zijn is er niks veranderd.


Wat men noemt een grondige verbouwing. Ik ben blij dat men in het kader van de Vlaamse Devotie, het kapelletje behoudt.Ook hier is de vastgoedstrijd hard.


Het Knokse Pietà.
Beoordeling GGGGG

Het werd al bij al een interessante, zeer afwisselende wandeling. De volgende keer misschien toch maar voorbereiden, want we kennen Knokke echt niet. Anderzijds is het hier sowieso overal aangenaam wandelen en is de verscheidenheid groot, wat niet van de architectuur kan gezegd worden. Het is zoeken naar parels in de brij.
Zeker te doen met wieltjes, overwegend vlak en verhard. Vele doodlopende straten sluiten te voet aan op andere, maar niet alle. We hebben vele kilometers dubbel gewandeld, anderzijds ook plaatsen gezien die we anders niet zouden gezien hebben.
Het oorspronkelijke plan was de golf rond te gaan en het caddiespad te nemen om terug naar de auto te gaan. De twijfel of je er nog door mocht en de wetenschap dat we nog aan de tagine moesten beginnen deden ons de tocht inkorten.

2 opmerkingen:

  1. Kan ook prettig zijn een onvoorbereide wandeling, maar ik weet vooraf liefst hoelang de wandeling zal duren en waar ik zal terecht komen! Desondanks hebben jullie een interessant parcours afgelegd. wandelen aan zee is altijd 'fun'!!! veel wandelpret en tot.... Groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ongelooflijk, maar waar God is altijd geweldig. Na een aantal versies van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening door een zeer vriendelijke dame. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met haar via e-mail naar: marilinetricha@mail.ru het aanbieden van leningen € 3.000 tot € 3.000.000 aan iedereen kunnen terugbetalen met rente tegen een laag tarief van 2%, aarzel dan niet die boodschap. Dit is een perfecte werkelijkheid. Verspreid het woord aan vrienden en familie die in nood zijn.
    betaling begint vijf maanden na ontvangst van uw krediet
    God zegene u.

    BeantwoordenVerwijderen

beoordeling

afstanden