dinsdag 27 maart 2012

't EnameStralend weer, een ontluikende lente.
De wandeling in de kijker voor het ogenblik bij pasar is Het bos 't Ename, een vrij korte wandeling (5,7 km). Ideaal te kombineren met een bezoek aan het zopas, in februari 2012, geopende provinciaal erfgoedcentrum Ename aan de archeologische abdijsite.
Het centrum is gratis toegankelijk van donderdag tot en met zondag tussen 10 en 17 uur.

Een boeiend gebouw trouwens.
Een impressie van de wandeling:


Kaart en meer foto's na de klik

Er is voldoende parking tegenover het erfgoedcentrum.
Reken gerust op een uurtje om het gebouw te ontdekken.


Tot 24 juni loopt er een tentoonstelling over textiel in Oost-Vlaanderen, met demonstraties kantklossen waar onze regio meer voor bekend was dan Brugge.


Dit is het zeer fijne Rosaline kant in uitvoering.

Via het wandelpad kom je op het Enameplein, en de start (archeologisch museum, Enameplein) van de bewegwijzerde wandeling, daar aangeduid als de 'Mariette Thiele route' je volgt het rode vierkantje. Je hebt ook de mogelijkheid de iets langere aardgasroute te volgen.

Het Enameplein

De Lijnwaadmarkt

De Katteberg

Langs het bos, met het geluid van de zondagse voetbalsupporters op de achtergrond.


Uit het bos ga je terug de Katteberg op. In de bocht is het zaak de bewegwijzering goed in het oog te houden, of je mist de afslag. Het onverharde pad in de bocht leidt niet enkel naar een werkplaats maar is ook het vervolg van de wandeling langs de velden met mooie panorama's op Ename.
Op het einde van deze helling ga je linksaf, (niet aangeduid!) een klein stukje langs het bos.Via een kerkwegel terug naar de Sint-Laurentiuskerk


Beoordeling GGGGG
In kombinatie met het Erfgoedcentrum, eventueel de abdijsite en het archeologisch museum een perfecte mix van cultuur en natuur. De hellingen zijn nog niet zo steil om van avontuur te spreken.
De meeste paden zijn onverhard, bij de Katteberg loop je op de rijweg, op de kassei, die krijgt nogal wat autoverkeer. Op het einde loop je door een verkaveling en langs een verharde kerkwegel.
Zeker de kerk eens binnen gaan, een bijzonder interieur.

Klik voor nog meer foto's

1 opmerking:

  1. wat een heerlijke mix van natuur en cultuur! de stukjes natuur lijken me prachtig! Mooi! :-)))

    BeantwoordenVerwijderen

beoordeling

afstanden