woensdag 20 oktober 2010

de wijngaarden van het Hageland

Zondag 17 oktober 2010

Een wandeling van een goeie 10 km langs wijngaarden en door het Walenbos in Tielt-Winge.
Het weer was prachtig zonnig die dag, behalve boven het Hageland. Voor het eerst dit jaar was het ijzig koud.we starten in Hauwaart waar we de 'jongeling' met glas wijn in de hand voor het oud gemeentehuis begroeten.


Bij de start van de wandeling moet je goed opletten, en vóór de kerk het smal pad in slaan, voor de rest is de wandeling prima bewegwijzerd.
De Vlaamse creativiteit kent in z'n devotie geen grenzen:Amper de hoek om zie je de H.Jozef kapel.
De wijnberg op.

Boven de eerste wijngaarden. In vergelijking met Frankrijk zijn de ranken hier vrij hoog, staan ze verder uit elkaar en zijn de gaarden heel bescheiden.Klimop in bloei.

Veel fruitgaarden ook, vooral appels.

Everyday plukkers in middagpauze dachten we, maar aan de aard van hun vangst bleken het jagers te zijn.


Het bos in.Een Hagelandse wijngaard in al zijn uitgestrektheid, met achteraan de chateau. We begrijpen nu dat de bourgogne een wereldproductie aan kan.

De kerk van Tielt-Winge is op een hoge rug gebouwd.


Het enige café-restaurant langs de wandeling blijkt privé te zijn afgehuurd. Geen warme koffie of soep. We zullen in het vervolg onze thermos meebrengen op zo'n kille dagen.

Maretakken


Ik las in de commentaren op de site van passar dat het hier altijd drassig is, geregend of niet. Ondertussen is een deel van de paden verhard met takken, ook avontuurlijk.
Een lemen schuur. Je kan hier mooi zien hoe vroeger werd gebouwd. Leem vermengd met stro op een houten struktuur, afgewerkt met een pleister.


Beoordeling  GGGGG

Leuke wandeling met wat klimwerk tussendoor, verwacht niet te veel van de wijngaarden, over de wijn zelf kunnen we ons (nog) niet uitspreken.
Onmogelijk op wieltjes, zorg voor stevig schoeisel en vergeet geen drank en mondvoorraad want er is zo goed als niks te koop langsheen de wandeling.
Blijft bij: een bordje aan een fruitgaard: "vergeet de hond, pas op voor de eigenaar".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

beoordeling

afstanden