woensdag 20 februari 2013

Kloosterbos


Een mistige zondagmiddag veranderde in een feeërieke wandeling door het bos toen de zon sterk genoeg was om door te breken.
Bovendien bleek het bos waar we ze vaak langs rijden interessanter en verrassender aan de binnenzijde dan aan de buitenkant. Een aanraders voor de vele werkenden in de vlakbijgelegen industriezone.


Een foto die ik al lang probeer te nemen, maar alles moet juist zitten, een beetje mist, zon laag genoeg, en niet op het goede moment op de juiste plaats.


Kaartje en meer foto's na de klik.


De wandeling moet zowat 8 à 9 km zijn, maar we deden er wellicht meer, want in een bos lopen we nogal eens verloren, toch zeker zonder kinderen als gids.Na een stukje door het dorp van Wachtebeke doe je in de Melkerijstraat een ommetje langs een eerste bosje. De N49-E34 is altijd op hoorafstand.


De eerste lage zonnestralen met 'object trouvé.'

Een einde verder kom je zowaar een kapelletje tegen. Deze foto's vind je in m'n blog Vlaamse Devotie.

De zon breekt door boven Langelede.


Ter hoogte van de nieuwe voetsersbrug over het water aan Langelede staat nog een kapel. Ooit heeft er iemand vier kleine sparretjes rond het kapelletje geplant.


Eens over de brug kom je zo het kloosterbos in.


Het bos verrast door z'n grote verscheidenheid aan smalle kronkelende paden, rechte lanen en open plaatsen. Veel door toedoen van doordacht bosbeheer, met hier en daar interessante ingrepen.
Beoordeling GGGGG

Interessante boswandeling.
Zeker niet te doen met wieltjes.
Er staan verschillende informatieborden in het bos met plan en 'u bevindt zich hier' ons hielpen die niet. Zelfs 'nu wandelen we naar het oosten, dus zitten we goed' bleek een falende gedachte.

nog meer foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

beoordeling

afstanden