maandag 25 juni 2012

Drongengoedbos

Maldegem.
Een bewegwijzerde wandeling van toerisme Oost-Vlaanderen door een stuk Drongengoedbos dat we verrassend genoeg niet kenden.
We namen op deze regenachtige zondagnamiddag de korte wandeling van 7 km die start op Cleythill.Kaartje en meer foto's na de klik.
De route is heel goed bewegwijzerd, maar toch is een kaartje handig. Een mens durft al eens een wegwijzer missen, en in een bos verdwaal je zo.


We parkeren aan het heel mooie Kleitse hotel, Cleythill. Een geslaagde verbouwing van een bestaande schuur bij een boerderij.
Een ander gebouw van de boerderij werd verbouwd tot restaurant Kwizien Paginglo, met een smakelijke keuken. Vandaag proberen we die niet uit, het restaurant is gesloten op zondag.
Door de statige Proosdijdreef begint de wandeling echt.We zijn niet de enigen die buiten zijn in deze harde regenMaldegemveldDe lucht klaart op,
en de zon komt er door.Het bos is op zijn mooist als de zonnestralen worden gereflecteerd door de verse regendruppels.
Alles geurt fris bosgroen.
Een mooi spel van licht en schaduw
De Haakdreef

En terug langs de Proosdijdreef.

Beoordeling GGGGG

Heel mooie boswandeling, met mooie zichten op Maldegemveld. Je ziet heel goed het relief van de streek. De Aalterbaan, de N44 maakt een shockerend lawaai. Deze wandeling doet een deel van het bos aan dat we normaal nooit doen.
Veel onverharde wegen. Na of bij regenweer zeker gepast waterdicht schoeisel voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

beoordeling

afstanden